Κα Προύτζου

Το 2015 πλησιάζει στο τέλος του και εγώ κλείνω σχεδόν 5 χρόνια κατοικίας στο διαμέρισμα, που ανακαίνισε το 2010 η εταιρεία «1K Design». Πρόκειται για το σπίτι που γεννήθηκα και που αγαπώ ιδιαίτερα, γι' αυτό αν και η πολυκατοικία είναι παλιά (με άδεια οικοδομής 1979), όταν ήρθε η ευκαιρία να το ξανακατοικήσω, δεν το σκέφτηκα καν… Το μόνο που άρχισε να με απασχολεί ήταν πώς θα το ανακαινίσω!
Οι γνώμες πολλές και μάλιστα από κόσμο με προσωπική εμπειρία, συμπέρασμα ομόφωνο: «χωρίς πολιτικό μηχανικό για επίβλεψη, να ξέρεις ότι θα γίνουν πολλά πισωγυρίσματα στις εργασίες και θα τρέχεις πανικόβλητη από το πρωί μέχρι το βράδυ!» Πείστηκα, καθώς και η ίδια είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ (άλλο αν ξέφυγα από τις κατασκευές), κατανοώ πλήρως τη σημαντικότητα της «τήρησης χρονοδιαγράμματος» και της ύπαρξης «υπεύθυνου εργασιών και single point of contact». Έψαξα αρκετές εταιρείες κατασκευών, ζήτησα προσφορές, όλοι έκαναν αυτοψία, αλλά ελάχιστοι εκπόνησαν μελέτη για την ανακαίνιση και σχεδόν κανένας δεν έδωσε σαφή οικονομική προσφορά! Αφήνω στην άκρη πόσες φορές πήρα την απάντηση: «Έλα! Ξεκινάμε και βλέπουμε! »Απογοήτευση, μέχρι που κατά τύχη (ευτυχώς!) ήρθα σε επαφή με την εταιρεία «1K Design»
Τι να πω? Για την τυπικότητα, την οργάνωση, την εμπειρία και την τεχνική λεπτομέρεια, για τη σαφή τεχνική μελέτη και οικονομική προσφορά που έλαβα? Για το άρτιο αποτέλεσμα στις ανακαινίσεις που επισκέφτηκα και τις βέλτιστες εντυπώσεις που μου άφησαν οι πελάτες τους με τους οποίους μίλησα? Τη φράση που με άφησε άφωνη: «Η συνεργασία μας δεν ολοκληρώνεται με την παράδοση του έργου. Η εταιρεία «1K Design» αναλαμβάνει την εγγύηση και την ευθύνη του έργου για τα επόμενα χρόνια»? Και μιλάμε για μια εταιρεία με ήδη τόσα χρόνια λειτουργίας!
Καλά, αυτό ήταν μόνο η αρχή! Με λίγα λόγια, το τι επακολούθησε:
Την αρχική μελέτη της προσφοράς, ακολούθησε λεπτομερής μελέτη, με προσωπική μου συνεισφορά, ώστε να οριστικοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες. Ελάχιστες τροποποιήσεις έγιναν στη φάση της ανακαίνισης και αυτό γιατί ο Παντελής είχε ακόμη πιο δημιουργικές ιδέες εν ώρα εργασίας. Τίποτα δε μετέβαλε την αρχική οικονομική προσφορά!
Το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε ευλαβικά. Για την ακρίβεια, η παράδοση ήταν 5 μέρες εμπρόθεσμη.
Την τυπικότητα, την οργάνωση , την εμπειρία και την αγάπη για το αντικείμενο που με εξέπληξε αρχικά στους ιδιοκτήτες της «1K Design», τα είδα διάχυτα και σε όλα τα συνεργεία που ανέλαβαν τις επί μέρους εργασίες. Στενοχωριέμαι που δεν τους γνώρισα και όλους, καθώς λόγω πιεσμένου χρόνου ελάχιστες φορές κατάφερα να επισκεφτώ το χώρο εργασιών.
Δεν ένιωσα ούτε μία στιγμή άγχος ή αμφιβολίες για την πρόοδο ή την ποιότητα των εργασιών κι ας μην είχα τη δυνατότητα συχνής επίσκεψης. Για να είμαι ειλικρινής, στο ένα τρίτο του χρόνου, απουσίαζα σε ταξίδι δύο εβδομάδων στην Αυστραλία, όπου συνέχισα να έχω λεπτομερή αναφορά από τον κο Κατσιάνο Παντελή.
Το καλύτερο όλων είναι το τέλος, αλλά είναι έκπληξη! Θα τη χαλάσω λίγο, παραθέτοντας ένα σχόλιο, που άκουσα μόλις είχα πρωτομετακομίσει, από τη γειτόνισσα, η οποία δεν είχε χάσει λεπτό από τις εργασίες ανακαίνισης!!!: «Όσο ήταν εδώ ο Παντελής, το διαμέρισμα έλαμπε! Τι σκόνη είναι αυτή τώρα???»
Πλέον, χαίρομαι κάθε φορά να ξεναγήσω στο ανακαινισμένο διαμέρισμά μου τους μελλοντικούς πελάτες της εταιρείας «1Κ Design» και να απαντήσω σε κάθε πιθανή ερώτηση, όπως κάποιοι έκαναν κάποτε για μένα…

Προύτζου Κατερίνα
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

 Κα Ρέρρα

Λέγεται ότι "εάν δεν χτίσεις και δεν παντρέψεις, δεν ξέρεις τίποτα από τη ζωή". Γιατί άραγε το λένε αυτό; 
Μα γιατί και οι δύο αυτές στιγμές απαιτούν πολύ κόπο, άγχος, τρέξιμο προσφέροντας ως αντάλλαγμα ευχαρίστηση, ικανοποίηση και δημιουργία. Εάν βέβαια έχουν πάει όλα καλά :-)
  Και κάπου εκεί αναρωτιέμαι: Δεν υπάρχει τρόπος να υλοποιήσω αυτό που επιθυμώ, έτσι όπως το επιθυμώ; Γιατί, θα πρέπει 2 από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής να "χρωματίζονται αρνητικά";
Ε λοιπόν, εγώ δεν το θέλω αυτό! Και συνεχίζω τη σκέψη μου....
Εάν κάποιος σας ρωτήσει: "Έχτισες σπίτι; Μη μου πεις; Και πώς σου φάνηκε;" εσείς τι θα θέλετε να απαντήσετε; "Ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου" ή "Ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου"; 
Φαντάζομαι όλοι θα πείτε: Μα φυσικά Μαρία, την πρώτη θα ήθελα να επιλέξω! Αλλά αυτά ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!
Ε, λοιπόν εγώ θα σας πω ότι ΓΙΝΟΝΤΑΙ γιατί ανήκω στους πρώτους. Γιατί ανήκω σε αυτούς που η ανακαίνιση του σπιτιού μου ήταν όντως η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου και όντως θα το έκανα ξανά εάν μπορούσα...
Φυσικά όπως αντιλαμβάνεστε όλοι με περνούν για τρελή και νομίζουν ότι τους κοροϊδεύω. Αλλά εγώ ξέρω καλά πώς δεν είναι έτσι! 
Έχοντας στο πλάι μου τους συνεργάτες της 1Κ Design με άψογη επαγγελματική κατάρτιση και ήθος, γιατί χρειάζονται και τα δύο για να μπορέσεις να έχεις την άψογη εμπειρία που σας περιγράφω, όλα γίνονται! Μπορείς να φτιάξεις κάτι όμορφο, εντός προϋπολογισμού και χρονοδιαγράμματος, χωρίς άγχος, λαμβάνοντας ως τελικό αποτέλεσμα αυτό που έχεις φανταστεί, αυτό που σε εκφράζει! 
Και το αντάλλαγμα για εμένα; Ότι μπαίνω σπίτι μου και νιώθω υπέροχα! Μια φίλη είχε πει κάποια στιγμή "This is the happy house"- "Αυτό είναι το χαρούμενο σπίτι" (με συγχωρείτε για τα Αγγλικά). 
Και ρωτώ, υπάρχει καλύτερο αντάλλαγμα από αυτό; Για εμένα, όχι! Εύχομαι, το ίδιο και για εσάς!
Maria Rerra
eCommerce & Digital Marketing Specialist 
--------------------------------------
"If you want something you never had,
then you've got to do something you've never done"

 Κος Λασκαρίδης

Η συνεργασία μας με το γραφείο ξεκίνησε με ένα πολύ δύσκολο και περίπλοκο έργο.
Ένα διατηρητέο σπίτι, χτισμένο επί τουρκοκρατίας, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου που είχε περάσει από μια προηγούμενη αποτυχημένη απόπειρα ανακαίνισης.
Λόγο της χιλιομετρικής απόστασης μας από το Ναύπλιο ήταν αδύνατον να επιβλέπουμε το έργο και την πορεία του τόσο στο κομμάτι της ανακαίνισης όσο και στο κομμάτι τις γραφειοκρατίας με την πολεοδομία και την αρχαιολογία που το έκανε ακόμα πιο δυσκίνητο.
Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία με το γραφείο των αδερφών Κατσιάνου.
Από την αρχή φάνηκε η προθυμία της υλοποίησης και να βρεθεί λύση σε όλα τα προβλήματα. Συνολικά αλλάχθηκαν τα παλιά ξύλινα πατώματα του σπιτιού ισιώνοντας τα με περίτεχνο τρόπο μιας και το σπίτι είχε χτιστεί με κλήση, αλλάχθηκαν τα ηλεκτρολογικά και έγινε ένα συνολικό στοκάρισμα βάψιμο εσωτερικά.
Θα ήθελα να τονίσω ότι το σπίτι είχε ήδη αντικείμενα και έπιπλα που έπρεπε να προστατευτούν καθ όλη τη διάρκεια των επισκευών.
Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και έδωσε σε ένα ιστορικό σπίτι την παλιά του δόξα. Σαν ιδιόκτητης έδωσα ένα ζευγάρι κλειδιά στο γραφείο και όταν το πήρα πίσω άνοιξα ένα διαφορετικό σπίτι χωρίς ενδιάμεσα τηλέφωνα, χωρίς ταξίδια πήγαινε έλα.
Έχουν περάσει περίπου 6 χρόνια από την ανακαίνιση και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα σε όποιο σημείο ενεπλάκισε το γραφείο.
Για αυτόν που θα αποθαρρυνθεί από το κόστος που πιθανόν να βρει υψηλό θέλω να πω ότι τελικά ότι πληρώσεις παίρνεις και επειδή το σπίτι είναι κάτι που θα σου μείνει, αξίζει και να το πληρώσεις.
Λασκαρίδης Διαμαντής
Web Designer

 Κα Βαδαλούκα

Πιστοποιητικό Καλής Συνεργασίας
  Γνώρισα το τεχνικό γραφείο του κου Κατσιάνου από τον αδελφό μου Γιώργο Βαδαλούκα που είναι μηχανικός και γνώστης της δουλειάς των μηχανικών. Πριν 8 χρόνια ήθελα να τελειώσω ένα σπίτι για την κόρη μου που βρισκόταν στα μπετά και το είχα σταματήσει γιατί ήμουν δυσαρεστημένη από το προηγούμενο συνεργείο.
Το γραφείο αυτό έκανε μια λεπτομερή καταγραφή των εργασιών και μου έκανε μια οικονομική προσφορά που τήρησε μέχρι το τέλος .
Ο Υπεύθυνος του έργου Παντελής Κατσιάνος ήταν πάντα συνεπής , εργατικός και τα συνεργεία του θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα που έχω συνεργαστεί.
Αν και στην αρχή θεώρησα ότι ήταν ακριβό στις τιμές, τελικά κατέληξα ότι για την δουλειά τους, την υπευθυνότητα τους ,την ταχύτητα που εργάζονται και την συνεπή παρακολούθηση του έργου , οι τιμές τους ήταν εξαιρετικές!
Ομολογώ ότι ανεπιφύλακτα θα συνιστούσα το γραφείο αυτό - που τώρα πια είναι και φίλοι για οποιαδήποτε εκτέλεση έργου της αρμοδιότητος του.
  Με εκτίμηση
Αθηνά Βαδαλούκα
Ιατρός - αναισθησιολόγος